U wilt een website of webshop. Hiervoor heeft u echter een domeinnaam nodig en die domeinnaam zal ergens gehost moeten worden.  Verder is het aan te bevelen dat u zoekt naar een manier waarop uw klanten uw website of webshop veilig kunnen bezoeken. Ik kan u hierbij van dienst zijn en dit voor u regelen, maar dat kunt u op voorhand natuurlijk ook zelf. Hieronder leg ik u uit welke stappen u daarin zou kunnen nemen en leg ik uit waarom.

 

Heeft u dit al gedaan of wilt u dat ik dit voor u regel?  Klik dan hier 


Domeinnaam:
Een domeinnaam is de naam waarmee bezoekers op uw website komen, zoals www.webdesign-vught.nl.
Via deze naam komen bezoekers op uw website.
Heeft u nog geen domeinnaam? Zorg dan dat u een makkelijke, herkenbare en opvallende naam bedenkt die nog niet bij een ander in gebruik is. Bedenk ook wat voor soort domeinregistratie u wilt, zoals een .nl- .eu- .org- of .com domein (bijv. www.domeinnaam.nl). U kunt via onderstaande invoerbalk onderzoeken of uw bedrijfsnaam beschikbaar is:

 

 

 

loading
Voer hier alleen de domeinnaam in.
Voer hier alleen de domeinnaam in.

Website hosting:
Nu u een domeinnaam heeft is het zaak dat uw zorgt dat uw domeinnaam ook gevonden kan worden op het internet. Daarvoor heeft u een website nodig. Die website moet ergens op komen te staan. De website dient daarom gehost te worden.  Hosten betekent dat uw website op een server (dat is een soort grote harddisk) te staan van een hostingsbedrijf. Die server is gekoppeld aan het internet. Diverse bedrijven bieden zich hiervoor aan. Let vooral op de prijs van de hostingpakketten, die variëren namelijk nogal van prijs en content. Zorg dat u in ieder geval kiest voor een dynamisch hostingpakket, waardoor het mogelijk is om een database te gebruiken. Ik kan u adviseren hierin, maar ik wil onafhankelijk blijven v.w.b. de keuze die u maakt.

 

 

 

SSL Certificaat:
Om uw website (de content als ook klantgegevens) zo goed als mogelijk te beschermen tegen kwaadwillenden, is het tegenwoordig noodzakelijk (en verplicht) om uw website of webshop te beveiligen. Dit kan via een zogenaamd SSL-certificaat. Dit zijn encryptie-protocollen die de communicatie tussen computers beveiligen. Als het SSL-certificaat actief is,  staat er meestal een groen slotje linksboven naast de naam van de website en staat er niet “http://domeinnaam.nl” maar “https://domeinnaam.nl”.  Het verschil zit dus in de “s”. Dit betekent dat de website voldoet aan de vereiste beveiliging en dus waarschijnlijk zonder veiligheidsrisico’s bezocht kan worden.